Apa mahu jadi dengan status fb

Hujan lebat ni. Sediakan kupi2 kamurang :))

Susah zaman sekarang ni kalau mahu post ststus fb pun orang mau komplen. Kalau status yang maki2 nda tentu pasal, status yang sensitif, yah memang sepatutnya ditegur dan dirungutkan.

Tapi apalah sangat kalau setakat status peribadi, status suka2 dan yang penting tidak kacau orang pun.

Tapi ada juga yang pigi antam tu status. Dia buat2 stail siapa makan lada, dia yang terasa pedasnya. Amacam itu?

Dia pos ststus fb untuk antam ststus fb orang yang lain walaupun orang lain tu punya status langsung tiada kaitan dengan dia. Bajet kononya status dia tu sungguh cool dan ilmiah. Siap quote status orang lain yang mau diantamnya..duh.. Matang sikit bro.

Fb bukan kau sorang jak yang guna. Orang pun ada kehidupan sendiri. Pos status fb ikut suka hati dorang selagi tidak melampaui batas masyarakat. Kalau da menyampah dengan status orang (yang tiada kaitan pun dengan kau, diam2 sudah. Tidak pun kasi unfriend jak)

Walaupun bukan aku punya status yang kau antam, aku bersimpati dengan mangsa. Fb aku pun penuh dengan status2 yang menyampah dan meluat. Tapi diam2 jak la. Sebab tu hak dorang. Nanti ko pergi antam2 status dorang walaupun tiada kaitan, dorang balas balik, "ko jelly bro?" kau juga yang panas kan? :))

Mbah, bukan apa, kalau mau antam status orang, jangan main quote, orang pun ada perasaan kan. Hehe lagi 1 tegur status bole komen apa, ni sampai2 quote status orang, then kasi kondem, bukan cara Yang bagus dan menampakkan anda kurang matang.

Pendapat aku lah. Tidak tau pula orang lain macamana kan. :D

P/s: ko kata status orang minta perhatian jak, tapi ko quote status itu dan antam sekali untuk minta lebih perhatian daripada orang lain? Dan aku pula antam guna blog ini untuk minta perhatian seluruh dunia.haha u mad bro? :>

No comments:

Post a Comment